ATG Leather-Fix Kit za popravilo usnja

Komplet za popravilo usnjenih površin.

Šifra: ATG005 Kategoriji: ,

35,95 

Opis produkta

Atg Smart Repair kit za hitro in enostavno popravilo manjših poškodb na usnjenihh površinah. Primerno za naravno in sintetično usnje in vinil. Omogoča popravilo poškodb od cigaret, odrgnin, rezov,…. 

Vsebina kompleta:
– 1 x posodica za mešanje barve
– 1 x bombažna tkanina
– 1 x plastična mešalna palica
– 1 x palica za prenos toplote
– 1 x lepilo za usnje
– 1 x kos usnja za popravilo (različne strukture)
– 7 x različne barve za usnje
– 1 x navodila za uporabo  

Pomembno:

Pozorno preberite navodila. Priporočamo, da pred samim popravilom produkt preizkusite na kakšnem starem kosu vinila/usnja.

  1. Čiščenje: Temeljito očistite poškodovano površino s čistilnim alkoholom. Odstranite vso umazanijo in pozorno preverite, ali je površina res čista in razmaščena predno se lotite samega popravila. Če so robovi obrabljeni ali nacefrani, jih zgladite s tapetniškim nožem ali britvico.
  2. Sanacija večjih lukenj: Če so poškodbe večje oz. globje, jih najprej zapolnite z ustrezno velikim kosom priložene bombažne tkanine. Tkanina, ki jo vstavite v luknjo s pomočjo priloženega aplikatorja, naj bo nekoliko večja od same luknje. Če so poškodbe manjše (praske ipd.), ta korak preskočite.
  3. Lepljenje: Uporabite priloženo lepilo “Vinyl Adhesive” in aplikator za nanos lepila. Poškodbo zapolnite enakomerno. Ne nasite preveč lepila. Ko se lepilo strdi, se nekoliko skrči in omogoči nadaljnje popravilo s tekočim usnjem. Lepilo potrebuje za strditev vsaj 4 ure.
  4. Ujemanje barve: Za mešanje ustrezne barve naj vam bo v pomoč priložena tabela. Upoštevajte, da bo končni rezultat veliko boljši, če boste barvo karseda natančno ujeli. Predlagamo, da najprej zmešate ustrezen odtenek v zelo majhni količini (test), ko pa ste zadovoljni, ponovite postopek s potrebno količino barve.
  5. Nanos tekočega usnja: S priloženim aplikatorjem nanesite tekoče usnje v ustrezni barvi na poškodovano področje. Nanašajte tenko plast, presežek okoli poškodovanega dela pa odstranite. Za dober končni rezultat mora tekoče usnje biti nanešeno na tanko in enakomerno.
  6. Uporaba strukturiranega papirja: Izberite strukturiran papir, ki je najbolj podoben strukturi armaturne plošče. Papir položite čez nanešeno tekočo plastiko in nanj narišite črko X čez mesto poškodbe. Bodite pozorni, da bo papir prav obrnjen – napis mora biti zgoraj. Poskrbite, da se med procesom papir ne premakne oz. zdrsne.
  7. Uporaba nastavka za prenos toplote: Električni likalnik nastavite na maksimalno temperaturo in počakajte, da se segreje (približno 5 minut). Vzemite nastavek za prenos toplote in ga prislonite ob likalnik za 3 do 4 minute. Ko se segreje, ga prislonite na mesto popravila, kjer ste označili s črko X in krožite po tem mestu 35 do 45 sekund. Ta proces bo strdil tekočo plastiko. bodite posebej pozorni, da se z vročim nastavkom ne dotaknete nezaščitenih delov armaturne plošče, saj lahko to privede do dodatnih poškodb. Strukturiran papir pustite na mestu popravila vse dokler se površina popolnoma ne ohladi. V kolikor z rezultatom niste popolnoma zadovoljni, proces ponovite. Končni rezultat je praviloma precej boljši, če proces ponovite večkrat s tanjšimi nanosi. Večje poškodbe lahko segrevate direktno z likalnikom, a pri tem pazite, da se ne dotaknete nezaščitene površine, saj jo lahko poškodujete. Predno odstranite strukturiran papir, se mora površina popolnoma ohladiti.

Pomembno: Strukturni papir med segrevanjem ne smemo premikati. Proces lahko izboljšate z večkratnimi ponovitvami. Strukturni papir in aplikator sta primerna za večkratno uporabo. Po uporabi oba očistite. Če je površina po popravilu preveč svetleča, jo lahko obdelate z gobico za matiranje. Če je površina premalo svetleča, površino obdelajte z voskom za vinil.

Dodatne informacije

Varnostni napotki

Pred uporabo natančno preberite etiketo in navodila za uporabo. EUH210 Varnostni list je na voljo na zahtevo.

POVEZANI PRODUKTI